miércoles, 9 de junio de 2010

BONAIGUA 2010

El dissabte 5 de juny, 8.30, a la Pobla de Segur, 800 ciclistes estàvem a punt per afrontar la XI Bonaigua: 188 km amb 3000 m de desnivell, amb el mateix sentit anti-horari, molt ben encertat, que l'any anterior: Pobla-Sort-Esterri-Bonaigua-Vielha-Túnel-Pont-Perves-Pobla.

Elevation Profile
Font: wikiloc

Ens trobem amb el Llorenç, ens col·loquem a la sortida i no trobo el Pere però veig molts coneguts i també molta gent de fora, es nota que és una marxa que té les màximes categories: és Ciclopirineus de la Federació Catalana, Internacional de l'Espanyola i també circuit de la revista Ciclismo a Fondo. Marxa pata negra. Es nota la bona feina de l'organització. Tres plats principals per passar el dia: Coll de la Bonaigua amb 2100 m, Túnel de Vielha amb 1600 m i Coll de Perves amb 1340 m.

Arranquem tranquilament i sense apretar massa, per mi millor. M'agrada anar escalfant poc a poc. És impressionant veure el piló de 800 ciclistes ocupant tota la carretera, per davant sembla que van neutralitzats i potser van massa lents, veig les típiques enganxades, arrancades, frenades... passat Gerri ja es van fent grups i nosaltres l'encapçalem un fins a Esterri. Entrem a les valls d'Àneu, les rampes abans d'Isavarre van col·locant a tothom al seu lloc, passem per Borén i em venen al cap molts records (un fort pensament per tots aquells que ja no estan entre nosaltres...). Rampes fortes per arribar a Sorpe i ja ens incorporem a la carretera principal de la Bonaigua. La calor es comença a notar i a fer estralls als menys habituats, quines cares... carretera molt ampla, sense ombres i orientació sud... programo hidratació màxima... Em trobo bé i pujo a bon ritme. El Llorenç més conservador i pensant amb la Luchon-Bayonne es queda al darrera. Em trobo la Judit i després el Jordi, em comenta que també tenen places per la Luchon-Bayonne, molt bé !!! Anem pujant amb el Jordi, quines vistes !!! que bonic i verd que està tot !!! encara es veuen clapes de neu, primer plat servit i ben menjat, coronem Bonaigua, el Jordi es queda esperant la Judit i jo em tiro avall cap a Baqueira.

Les primeres curves destrosades com sempre, sort de la bona feina dels motoristes de l'organització senyalitzant els esvorancs, finalitzo la vertiginosa baixada i a l'alçada de Salardú fem un grup de tres que anem fent a bon ritme. Travessem la sempre magnífica Vall d'Aran que està preciosa: Gessa, Arties, Garós, Escunhau, Betren, Vielha. Aprofito els planers per hidratar i jalar, fa molta calor, vinga bidons !!! Encarem el segon plat, l'exigent pujada a la boca nord del túnel i a l'alçada del Pirene no sé qui diu que estem a 35 graus... quina caaaaalor. Arriba un avituallament i carrego a tope de tot, ja corono boca nord i veig a la gent parada, no fotis !!! doncs si, ens fan esperar per fer passar camions de mercaderies perilloses, bé que hi farem... com em va dir el Tirapu haver apretat més... ja ens van avisar. La gent es va incorporant i arriba el Llorenç, fa bona cara, ens esperem uns 40' amb molta calor i finalment ja podem passar. Atenció que s'ha fet un grup d'uns 300 ciclistes i passar tots junts el túnel no fa gràcia. Travessem amb les típiques tensions d'un grup gran com si estiguesim en una llauna de sardines i un cop passem la boca sud amb el LLorenç ens posem a posicions davanteres, doncs l'asfalt està fatal, hi ha molts nervis i no volem sorpreses. Veig com a un tio li explota la roda i es queda amb llanta viva durant 25 metres, sense conseqüències greus, menys mal, passem els incomodes túnels de Senet i ja encarem Vilaller. Anem un grup molt nombrós, massa i no em fa gràcia. Veig moltes accions incorrectes i perilloses: ja no hi ha cultura ni coneixement d'anar amb grup !!!

Arribem a Pont de Suert i ens serveixen el darrer plat, els 12 km de Perves. Hi ha un avituallament al trencall però indico al LLorenç que no paro, duc lo suficient. Miro enrere i veig l'avituallament envoltat de ciclistes, com si fossin voltors damunt d'una bona peça !!! quina por !!! Fem un grup de pujada, imposo ritme i al final em quedo sol. Corono Viu i ja em sento a casa!!! ve el descansillo després els 2 km per coronar Perves i ja hi sóc !!! endavant !!! un mosso motero em va obrint pas a la baixada, collonut!!! al final a Xerallo s'incorpora un noi amb molt bona planta de rodador i veig que en té ganes, mot bé !!! fem bona feina, passat Sentereda recollim un perdut amb unes rodes de perfil que fan por que també ens ajuda, el tio porta molta estona sol i tenia ganes de grup, anem a bon ritme !!! túnel d'Erinyà, rectes finals, baixadeta, rotonda, curva del mirall, rampa, església, bar sport i meta !!!

Al final amb la parada del túnel inclosa: 7h 8' bona feina !!! per fi una marxa sense mullar-me... entra el Llorenç amb cara d'haver fet roscar el plat de forma valenta... més tard també veig al Pere que l'ha acabat sense incidents i s'ha tret les males sensacions de la BPB... també el Jordi i Judit acalorats i molt contents, més tard entrarà l'Oriol després d'un titaaaaaaaaaànic esforç... em comenten la 7ena posició del Toni Time, la 11ena del Mauro, la 20 del Jabier, la 35 del Nasi, la 60 del Xes, entre molts altres... felicitats a tothom !!!

Ànims a tots els que vagin a la Luchon-Bayonne, molta força !!!

Salut

DPR





Font: wikiloc







































3 comentarios:

  1. Felicitats i mare meva quina calor que us va fer....
    Aquesta cau l'any que ve, segur...
    Vinga, a seguir pedalant o blogejant, jejeje

    ResponderEliminar
  2. No nos perdemos una, eh?
    Yo estuve también, me alegro que Pere se recuperara con tan poco tiempo entre una y otra. Era mi primera vez y a parte del calor, creo que pagué el sobreesfuerzo de la BPB.
    Nos veremos en la QH?

    ResponderEliminar
  3. Molt bé David. Llàstima del temps al túnel, però sí que tens raó, haver corregut més.
    De tota manera, sembla que tinguis contactes per la zona, què significa això de una moto d'un mosso obrint camí?
    És un gust fer una marxa maca com aquesta i en sec.
    Salut i a per la propera.
    David

    ResponderEliminar