jueves, 11 de junio de 2009

BONAIGUA 2009

Enguany desè aniversari de la Marxa de la Bonaigua i per celebrar-ho els de la Societat Ciclista de la Pobla van decidir invertir el recorregut: Pobla-Esterri-Bonaigua-Vielha-Túnel-Viu-Perves-Pobla, 185 km, amb 2900 m de desnivell positiu. Ens agradarà més o menys aquesta versió de la marxa?

Arribem el divendres a Pobla després d'una calamarsada espectacular ! quatre dits de pedra que van emblanquinar el paisatge. Els locals ens comentaren que era la segona vegada amb cinquanta anys, increïble ! si, si, molt bonic i anècdotic pels de fora però desastrós per la gent de la comarca, quin desastre ! horts, vinyes i fruiters destrossats... la feina dels durs mesos d'hivern perduda amb menys de 10 minuts... des d'aquest modest blog els hi volem donar forces per continuar... ànims ! ens fa falta la vostra materia prima !

Recollim els dorsals, ens regalen un bonic xaleco blau-copirineu, sopem a l'il·lustre Palermo i anem a dormir al Soler molt nerviosos tot pensant amb la metereologia: que si plou, que si plourà, que si ha plogut,... m'adormo pensant que m'és igual el temps que fagi, pensava còrrer igualment peti qui peti. Ja no em vindrà d'una mica més de mal temps... be water my friend... L'endemà ens llevem amb un dia lleugerament tapat, però amb clarianes al nord i decideixo sortir de curt però amb xaleco i impermeable lleugers, no es poden fer bromes a 2000 metres... i la Bonaigua sempre té i tindrà la darrera paraula...

Ens donen la sortida i a tope buscant bona posició, es fa un grup nombrós al davant, uns 200, anem a bona marxa, però a partir de Gerri el ritme general disminueix, es fan taps, estira i arronsa, no sé si al davant els tenen neutralitzats o no es vol córrer. Per sota del temps previst passem per Sort i Llavorsí. A la recta d'entrada a Esterri el tema ja canvia, toquen a l'atac i el grup es desintegra completament. Sorpresa ! entrem per les Valls d'Àneu, gas a fondo i ja comença el ball ! que forta està la gent! passem per Borén i agafem per Sorpe (rampes al 9 %, visca !) entrem a la carretera de la Bonaigua, com sempre tardo una bona estona per trobar el ritme, els darrers 5 km a tope, ens plou un xic durant 5', clapes de neu als vorals, fred, corono amb bones sensacions, em tapo, menjo i avall !

Els primers kms estan malament (fa 15 dies encara estava pitjor...) gent als vorals amb punxades, creuem la vall d'aran com míssils ajudats per un mosso motard que ens va parant el trànsit (bona feina mosso !) i ja em trobo pujant cap el túnel, estic molt bé, vaig pujant a ritmillo de forma generosa, sorpresa ! passem pel túnel vell ! oh, oh, això vol dir que picarem cap amunt i vent en contra, a mig túnel demano relleu i tothom fa el longuis, doncs res, jo a la meva, sortim del túnel. A la zona de Salenques es posa a ploure durant uns minuts, fa fred i molt vent. Com es que en aquest punt sempre tens el vent en contra? serà el misteri de Salenques? Ara toca baixar, perdre cota ràpidament buscant augmentar temperatura. Demano relleu i tothom fa el longuis, doncs res, jo a la meva. Anem fent fins a Vilaller i fent càlculs ja veig que l'or es complica, grrrrrrrrrrr, Pont de Suert i cap amunt !

Fem Viu i Perves, ja vaig tocat, amb despenjo del grup, em torno a enganxar, estic amb la reserva però molt motivat, amb la gent del grup ens animem a continuar a bon ritme, (qui diu que el ciclisme no és un esport d'equip?) darrera baixada i a tope ! després de Sarroca me n'adono que la baixada no és autèntica i que ens tocarà pedalar de valent. Finalment ens quedem tres del grup i els organitzo fent roda amb relleus curts, costa una mica però de seguida ho pillen, de nassos, molt bé ! entrem a la Pobla i sprint final !

Al final 6h 28' ! content, bona feina

Encara m'estic preguntant amb quin sentit m'agrada més

Salut !

PD1: voldria destacar la titànica Bonaigua que va fer el Quim, 4 punxades provocades per un "nano-vidre" amb un mort de bici que no era la seva... felicitats ! ets un mestre !

PD2: salutacions a tots els que hi eren i segur que em deixo gent: Anna, Peru, Montserrat, Pere, Jordi, Pablo, Quim, Imanol, Sergi, Toni, Pepe, Mauro, Jabier, Xavi, Enric, Oriol, Pepa, Andrew...

Fotos: Anna i Pepe

DPR












2 comentarios:

  1. Si, ja ho se, jo no hi era, però segur que no vas parlar amb ningú!
    Em trobes a faltar, eh?
    Enhorabona per la Marxa al revés de la Bonaigua, llàstima d’aquests 8 minuts que et separen de l’Or i, sobre tot, enhorabona al Quim que amb el ferro i les punxades lo lògic haguera estat plegar, ets un crack Quim!
    El temps sempre fa de les seves i al pre-pirineu més.
    Gràcies per explicar-nos la vivència i ................ara per culpa teva hauré de fer la Bonaigua en els dos sentits, a veure si jo decideixo en quin sentit és millor.
    Salut
    David

    ResponderEliminar
  2. Bona crònica David.
    Sentiments.
    Vivències.
    Boren.
    ...m'agrada.
    1b

    ResponderEliminar